Na een overweldigend succes van vorig jaar begint op zondag 8 maart op veler verzoek weer de cursus Fiets-Fit, bij startlocatie Paul Knippenborg Tweewielers in Zieuwent.

Deze startlocatie had vorig jaar meer dan 30 deelnemers en was daarbij de grootste van heel Nederland.

 

Wat is Fiets-Fit

 

Fiets-Fit biedt beginnende fietsers een trainingscyclus van zes  zondagen aan. Tijdens deze trainingen wordt aandacht besteed aan het op een verantwoorde manier opbouwen van de conditie, fietstechnieken en de aanschaf en het gebruik van materialen. Je hoeft geen ervaren fietser te zijn of over een berenconditie te beschikken om deel te nemen. Het is juist de bedoeling dat je door de Fiets-Fit trainingen conditie opbouwt en de techniek van het fietsen eigen maakt.

Tijdens deze trainingen wordt onder professionele begeleiding aandacht besteed aan verschillende fietstechnieken, zodat je na zes trainingen de basisvaardigheden onder de knie hebt. De speciaal opgeleide fietssportinstructeurs van Toerclub Veloce Zieuwent houden ook rekening met een verantwoorde opbouw van de trainingscyclus, zodat je op een bewuste en blessureveilige manier aan je conditie en fitheid werkt. Kortom: Fiets-Fit betekent gezond fietsen!

Fiets-Fit is ideaal voor mensen met overgewicht. Iedereen kan het, je werkt aan een betere gezondheid, je krijgt meer zelfvertrouwen, ontspanning door inspanning en je houdt er een gezondere leefstijl aan over.

 

Ga toch fietsen!

Fiets-Fit is ook speciaal voor mensen die (weer) willen gaan fietsen en voor mensen die een mountainbike of racefiets hebben, maar niet goed weten hoe zij moeten trainen. Fiets-Fit ondersteunt beginnende fietsers in de eerste weken bij het verbeteren van de conditie en het aanleren van de basistechnieken. Zo krijg je net dat duwtje in de rug dat je nodig hebt om te beginnen met fietsen.

Voor meer informatie en aanmelding kijk verderop in deze editie of op www.fiets-fit.nl

Foto’s van de vorige editie kun je vinden op fietsfit.paulknippenborg.nl

Voor aanmelding en eventuele vragen kun je ook terecht bij Paul Knippenborg Tweewielers in Zieuwent,  tel 0544-352254.