Ga de uitdaging aan en leer in 6 weken Mountainbiken !

Posted: 24th februari 2012 by admin in Fietsfit

In het weekend van 17 en 18 maart a.s. start Startlocatie Paul Knippenborg in Zieuwent weer met een kennismakingscursus mountainbiken onder de naam Fiets-Fit. Tijdens deze cursus train je zes weken lang om je fietstechniek en uithoudingsvermogen te verbeteren.

Voor het 5e jaar op één volgend blijkt dat de Fiets-Fit  formule nog steeds zeer succesvol is.              In deze afgelopen 5 jaar hebben ruim 330 deelnemers deze cursus succesvol volbracht ,en zijn daarnaast enthousiast geworden voor de fietssport.

Je hoeft geen ervaren fietser te zijn of over een uitstekende conditie te beschikken om mee te doen aan Fiets-Fit. Het is juist de bedoeling dat je door deelname aan de cursus conditie opbouwt en je de techniek van het mountainbiken eigen maakt. Kortom: Fiets-Fit is plezier in fietsen!

Vanaf het weekend van 17/18 maart kun je bij Startlocatie Paul Knippenborg zes weken lang kennismaken met mountainbiken. Iedere Zondag wordt er vanaf 8.30 uur onder professionele begeleiding aandacht besteed aan de verschillende basistechnieken en –vaardigheden. Na deze zes weken heb je de conditie en beheers je de techniek om mee te doen aan een NTFU-toertocht bij jou in de buurt. Heb je geen geschikte fiets en wil je toch deelnemen aan Fiets-Fit? Informeer dan bij Paul Knippenborg Fietsen in Zieuwent naar de mogelijkheden voor huur of eventuele aanschaf van een fiets. Er wordt iedere week vertrokken vanaf het Sourcy Center , Zegendijk 3a te Zieuwent.

Onderdelen die tijdens Fiets-Fit aan bod komen zijn o.a.

  • Afstellen van de fiets;
  • Het omgaan met de fiets
  • Remmen en schakelen
  • Informatie over voeding en materialen
  • Voorkomen van blessures
  • Stuurvaardigheid

Inschrijving open

De deelnemersinschrijving voor Fiets-Fit is sinds 1 februari  jl. open. Via www.fiets-fit.nl kun je je aanmelden. Je neemt dan deel aan zes trainingen, tijdens deze trainingen ben je verzekerd tegen fietsschade en je ontvangt  2 edities van Fietssport Magazine, een Shimano bidon en een herinneringscertificaat na afloop.

Ga naar www.fiets-fit.nl, klik op deelnemen en klik op de startlocatie Zieuwent – Paul Knippenborg

Ga jij de uitdaging aan??