Ga de uitdaging aan, en leer in 6 weken Mountainbiken !

Posted: 23rd augustus 2012 by admin in Fietsfit

In het weekend van 22 en 23 september start landelijk de kennismakingscursus mountainbiken onder de naam Fiets-Fit. Tijdens deze cursus train je zes weken lang om je fietstechniek en uithoudingsvermogen te verbeteren.

Je hoeft geen ervaren fietser te zijn of over een uitstekende conditie te beschikken om mee te doen aan Fiets-Fit. Het is juist de bedoeling dat je door deelname aan de cursus conditie opbouwt en je de techniek van het mountainbiken eigen maakt. Kortom: Fiets-Fit is plezier in fietsen!

Vanaf zondag  30 september a.s. kun je bij Startlocatie Paul Knippenborg zes weken lang kennismaken met mountainbiken.(dit is een week later dan de landelijke start) Iedere Zondag wordt er vanaf 9.00 uur tot 11.00 uur onder professionele begeleiding aandacht besteed aan de verschillende basistechnieken en –vaardigheden. Na deze zes weken heb je de conditie en beheers je de techniek om mee te doen aan een NTFU-toertocht bij jou in de buurt. Heb je geen geschikte fiets en wil je toch deelnemen aan Fiets-Fit? Informeer of neem een kijkje in de vernieuwde winkel van Paul Knippenborg Fietsen in Zieuwent. Informeer naar  de mogelijkheden voor huur of eventuele aanschaf van een fiets. Er wordt iedere week vertrokken vanaf het Sourcy Center , Zegendijk 3a te Zieuwent.

Onderdelen die tijdens Fiets-Fit aan bod komen zijn o.a.

  • Afstellen van de fiets;
  • Het omgaan met de fiets;
  • Remmen en schakelen;
  • Informatie over voeding en materialen;
  • Voorkomen van blessures;
  • Stuurvaardigheid;

Inschrijving open

De deelnemersinschrijving voor Fiets-Fit is inmiddels geopend. Via www.fiets-fit.nl kun je je aanmelden. De kosten voor deze cursus bedraagt € 37,50 per persoon. deelnemers wie zich aanmelden via de site kunnen een korting verkrijgen wanneer men een Rabobank rekening  heeft. Door het invullen van een actiecode krijg je € 7,50 korting via de Rabobank. De Rabobank ondersteunt Fiets-Fit en draagt Fiets-Fit een warm hart toe. De actie code is op te vragen bij Paul Knippenborg in Zieuwent, Tel 0544-352254.  Je neemt dan deel aan zes trainingen, tijdens deze trainingen ben je verzekerd tegen fietsschade en je ontvangt  2 edities van Fietssport Magazine, een Shimano bidon en een herinneringscertificaat na afloop.

Ga naar www.fiets-fit.nl, klik op deelnemen en klik op de startlocatie bij jou in de buurt.

Fiets-fit is ook te volgen via Twitter en Facebook, voor foto´s en reacties van de vorige edities Fiets-Fit bij Startlocatie Paul Knippenborg  kun je kijken op http://fietsfit.paulknippenborg.nl/

Ga jij de uitdaging aan??