Start2Bike 2017 inschrijving geopend!

Posted: 2nd maart 2017 by Marcel in Fietsfit

Met een zeker gevoel op je mountainbike of racefiets

De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een mountainbike of racefiets maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Om te voorkomen dat je enthousiasme wegebt en je fiets werkeloos in de schuur komt te staan, kun je nu deelnemen aan Start2Bike. Een laagdrempelig trainingsprogramma waarbij je in 4 trainingen meer controle over je fiets krijgt.


Op zondag 2 april start Paul Knippenborg in samenwerking met wielersportbond NTFU met Start2Bike, een trainingsprogramma waarbij startende fietsers onder begeleiding van een ervaren instructeur werken aan hun basistechniek op de mountainbike.

Veilig fietsen

Jaarlijks starten circa 60.000 Nederlanders met mountainbiken of racefietsen. Om veilig op pad te gaan is echter wel een aantal basistechnieken nodig. Technieken als remmen, schakelen rm bochtentechniek. Start2Bike is een trainingsconcept ontwikkeld door wielersportbond NTFU en heeft in de afgelopen jaren ruim 10.000 sportieve fietsers op weg geholpen.

Ook geschikt voor meer ervaren fietsers

Start2Bike is ook geschikt voor mensen die al enkele jaren op de fiets zitten maar nog niet eerder een training volgden. De trainers hebben naast aandacht voor remmen en schakelen ook aandacht voor klimmen, dalen, bochtentechniek en het nemen van obstakels.

Inschrijven

De inschrijving voor Start2Bike is geopend!. Op www.start2bike.nl vind je meer informatie en kun je je inschrijven. De lessen zijn op zondag 2, 9, 23 en 30 april van 9.00 tot 12.00. We verzamelen bij het Sourcy Center in Zieuwent

Kosten

De 4 trainingen kosten samen slechts 37,50. Het is ook mogelijk om voor 4 weken een mountainbike inclusief helm te huren voor 40 euro. Dit bedrag krijg je retour wanneer je besluit een fiets te kopen.
Voor foto’s van voorgaande edities kun je kijken op fietsfit.paulknippenborg.nl De laatste jaren zijn er al meer dan 500 mountainbikers op cursus geweest in Zieuwent.