Op  14 maart 2010 begint  Startlocatie Paul Knippenborg in Zieuwent met een kennismakingscursus mountainbiken onder de naam “Fiets-Fit”. Samen met ca. 50 andere startlocaties in Nederland is Paul Knippenborg Zieuwent een startlocatie. Je traint zes weken lang om je fietstechniek en uithoudingsvermogen te verbeteren.

 

Je hoeft geen ervaren fietser te zijn of over een berenconditie te beschikken om mee te doen aan Fiets-Fit. Het is juist de bedoeling dat je door deelname aan de clinic conditie opbouwt en je de techniek van het mountainbiken eigen maakt. Kortom: Fiets-Fit is plezier in fietsen!

 

Vanaf 14 maart kun je bij Startlocatie Paul Knippenborg in Zieuwent zes weken lang kennismaken met mountainbiken. Iedere zondag  wordt er tussen 9.00 uur tot 11.00 uur onder begeleiding van de  NTFU-gediplomeerde fietssportinstructeurs  van Toerclub Velocé  aandacht besteed aan verschillende mountainbike technieken, zodat je na zes weken de basisvaardigheden onder de knie hebt. Na deze zes weken heb je de conditie en beheers je de techniek om mee te doen aan een NTFU-mountainbiketocht in jouw omgeving.

 

Heb je geen geschikte fiets en wil je toch graag deelnemen aan Fiets-Fit? Informeer dan bij Startlocatie Paul Knippenborg Zieuwent naar de mogelijkheden voor huur of eventuele aanschaf van een mountainbike en/of helm. Er wordt iedere week vertrokken vanaf het Sourcy Center in Zieuwent

 

Meedoen aan Fiets-Fit is leuk en nog gezellig ook. lekker bewegen, op je eigen niveau mountainbiken, goede begeleiding, je (weer) fit voelen, een betere conditie en wat kilo’s kwijt. Deelname aan Fiets-Fit bij Startlocatie Paul Knippenborg in Zieuwent kost € 30,-. Je kunt je inschrijven voor deelname op www.fiets-fit.nl. Ga naar ‘aanmelden’ en klik op de startlocatie van jouw keuze.

Fiets-Fit is een initiatief van de Nederlandse Toer Fiets Unie en wordt mede mogelijk gemaakt door: Shimano, Cycletours, GIANT, BOVAG, Ministerie van VWS en NOC/NSF.

 

Foto’s en reactie’s van de vorige editie’s  kun je vinden op http://fietsfit.paulknippenborg.nl

Voor aanmelding en eventuele vragen kun je ook terecht bij Paul Knippenborg Tweewielers in Zieuwent,  tel 0544-352254.

fietsfit